Gluren bij de Buren

In samenwerking met: 

Hogeschool Utrecht
&
KRO-NCRV (Binnenstebuiten)

Concept Design, Graphic Design & App Design

Jouw digitale droomhuis

Tijdens mijn tweede studiejaar heb ik de mogelijkheid gekregen om samen met een team van andere CMD’ers aan de slag te gaan voor opdrachtgever KRO-NCRV. Wij hebben ons mogen verdiepen in het ontwikkelen van een concept voor het tv-programma ‘Binnenstebuiten’ dat wordt uitgezonden op het tv-kanaal KRO-NCRV.
Binnenstebuiten is een recreatief televisieprogramma voor volwassenen en ouderen van middelbare leeftijd. De belangrijkste onderwerpen zijn voedsel & recepten, tuinieren & natuur en huis & decoratie.

De vraag van het bedrijf was om een breder spectrum van belangstelling te creëren en de aandacht te trekken van de jongere Nederlandse burger. Na onderzoek te hebben gedaan en met mensen te hebben gesproken, besloten we ons te concentreren op de Huis & Decoratie-sectie van Binnenstebuiten. We hebben geconcludeerd dat dit het gedeelte is waarin jongvolwassenen het meest geïnteresseerd zijn.

Met het team hebben we een app ontworpen, genaamd ‘Gluren bij de Buren’. Gluren bij de Buren is een mobiel platform waar een deel van de inhoud wordt gegenereerd door Binnenstebuiten, en het andere deel user-generated is.
Met het platform kunnen gebruikers digitaal hun woning (re)creëren. In deze woning kan de gebruiker foto’s delen vanuit eigen huis, gezellige hoekjes of een leuke werkplek die de gebruiker zelf heeft ontworpen. Alles om hiermee medeburen op het platform te inspireren. Wordt je blij van het interieur dat de andere gebruiker laat zien? Dan kun je elkaars ‘buren’ worden. Net als iemand volgen, of leuk vinden, maar met een meer persoonlijke touch!

Prototype app

Styleguide